“Vertrouwen in mijzelf, heeft mij gebracht waar ik nu ben”

Geschreven door: Amalia Melcherts, Talent Scout bij Senze

Dat solliciteren niet makkelijk gaat heeft Amal Jadallah aan den lijve ondervonden. Na eindeloos motivatiebrieven schrijven, zakt de moed haar dan ook in de schoenen. Totdat ze een vacature liket op het online netwerk Magnet.me. Momenteel werkt ze viaSenze TalentLabals Wabo Casemanager voor de gemeente Westland.

Op zoek naar een eigen identiteit

Amal is pas zes maanden oud wanneer ze met haar ouders en twee zussen als vluchteling naar Nederland komt. Het gezin krijgt al snel asiel en vestigt zich in Brielle. “In Brielle waren destijds weinig allochtonen. Je had toen überhaupt niet veel moslims in Nederland. Ik vond dat erg moeilijk. Thuis had ik mijn Arabische cultuur. Op school begaf ik me in een hele andere omgeving. Op een gegeven moment moet je daar je weg in vinden, totdat je een eigen identiteit gaat vormen. Brielle had ook zo zijn voordelen. Ik voelde mij in een korte tijd erg Nederlands. Je moet wel, want al je vriendjes zijn heel Nederlands.”

Van vmbo-tl tot rechtenstudent

Op school kwam Amal niet goed tot haar recht. Ze dachten dat ze met moeite het vmbo aankon. Uiteindelijk heeft ze met gemak haar havo behaald. “Ik ging van de basisschool af met een vmbo-tl advies. Ik kan me goed herinneren dat er een docent naar mij toekwam en zei: “Oh, ik had echt niet verwacht dat je tl zou halen.” Ik was teleurgesteld, omdat ik wist dat ik meer kon. Als je dan hoort dat iemand dit al te hoog voor je vindt, is dat heel kwetsend. Ik weet van mezelf dat ik dingen snel kan leren, alleen voelde ik me daar niet bepaald heel slim. Dat komt denk ik doordat ze een bepaald beeld van mij hadden. Mijn ouders waren niet hoog opgeleid. Je bent moslim en dus ben je anders. Ik was ook de enige die anders was en dat is al heel raar.”

De keuze om rechten te gaan studeren was snel gemaakt. De behoefte om voor de rechten van anderen op te komen, komt vanuit haar verleden. Amal heeft nog veel familie in Libanon wonen. Met haar juridische kennis wil ze anderen graag helpen. Haar doel is om te werken voor een gemeentelijke organisatie. In contact staan met de burger, zodat ze direct impact kan maken.

Teleurstellende arbeidsmarktkansen

In het laatste jaar van haar studie begint Amals zoektocht naar het vinden van een leuke baan. Twee jaar lang stort ze zich op het sollicitatieproces, helaas wordt ze telkens om dezelfde reden afgewezen. “Op een gegeven moment ben je het zat om al die brieven te schrijven. Je steekt tijd in een organisatie, in een brief, in een functie, om uiteindelijk te horen dat je het nét niet bent geworden. Telkens kreeg ik te horen dat ik te weinig werkervaring had. Ik voelde me echt een mislukkeling. Ik weet dat ik niet dom ben en dat ik snel dingen kan oppakken, maar de kans om dat te bewijzen kreeg ik niet.”

Kickstart via Senze TalentLab

Wanneer Amal haar frustratie deelt met een familielid, wordt ze verwezen naar Magnet.me. Een platform waar je met één klik kan solliciteren. Hier vindt ze een vacature voor de functie Juridisch Medewerker. “Bij Senze hoefde ik geen dikke motivatiebrief te schrijven. Zij gaan gewoon het gesprek met je aan.”

Nadat Amal had aangegeven interesse te hebben in de functie, werd ze een dag later door Talent Scout Marina gebeld. “Binnen een week had ik haar en Marsha (Teamlead Interim) gesproken en hadden ze een functie voor mij op het oog. Twee weken later had ik een gesprek met de teamleider van de gemeente Westland. Kort daarna kon ik aan de slag als Wabo Casemanager. Het ging allemaal heel snel. Ik was dat totaal niet gewend, maar ik ben blij dat het ook anders kan, want ik had de hoop echt opgegeven. Bij Senze voelde ik mij geen nummertje, maar gewoon mens. Ik deed er ook toe en dat heb ik heel lang niet gevoeld. Daar ben ik ze ook heel dankbaar voor. De ondersteuning vanuit Senze vind ik superfijn. Er wordt gekeken naar je kwaliteiten, competenties en waar je hulp bij nodig hebt.”

Coaching on the job

Amal heeft de overgang naar haar nieuwe baan als soepel ervaren. Vanuit Senze kreeg ze een telefoon en laptop. Tevens zijn er meerdere contactpersonen om haar te begeleiden. “Marina is mijn Talent Consultant, aan haar ben ik gelinkt, zij begrijpt mij ook heel goed. Om de zoveel tijd bellen we en voor vragen kan ik zowel bij Marsha als Marina terecht. Op mijn eerste werkdag werd er door Senze een taart bezorgd. Superlief dat ze daaraan denken en dat zoiets voor je geregeld wordt. Je komt dan ook niet met lege handen aan en in de pauze kan je gelijk uitdelen. Dan voel je echt dat je er niet alleen voor staat.”

Momenteel volgt Amal trainingen ter aanvulling op haar leertraject. Daarnaast leert ze veel in de praktijk. Naast haar Talent Consultant heeft ze bij de gemeente Westland ook nog collega Naomi als begeleider. Bovendien kan ze met Wim (Senior Senze Professional) altijd sparren over de vakinhoudelijke onderwerpen.

“Sommige trainingen zijn zelfs zo goed, dat het precies is wat ik doe. Je hebt wel gestudeerd, maar zoveel dingen weet je nog niet. Dat ontwikkelingsplan is ook heel fijn. Ik geef nu concreet aan wat ik wil ontwikkelen. En samen kijken we naar wat voor stappen ik heb gemaakt. Je bent echt bezig met zelfontwikkeling en dat geeft mij heel veel voldoening.”

Casemanager Wabo van de toekomst

“Momenteel werk ik via TalentLab als Casemanager Wabo. Dat houdt eigenlijk in dat je het werkveld ingaat en ondersteund wordt vanuit Senze met extra trainingen. Dagelijks krijg ik bouw- of kapvergunningen binnen, deze behandel ik van A tot Z. Ik toets zelfstandig aan de bestemmingsplannen. En als er een bouwbesluittoets moet worden gedaan, dan doe ik dat ook. Vervolgens zet je adviezen uit en haal je informatie uit adviezen die je krijgt van andere afdelingen. Ik zorg ook dat alles op tijd binnen is, want je hebt immers met termijnen te maken. Uiteindelijk kom je tot een besluit. Je moet de vergunning dan weigeren of goedkeuren. Als een vergunning geweigerd wordt, ga ik toch nog proberen om deze goed te keuren. Dit kan soms door bepaalde aanpassingen te maken. Het is dan kijken wat er allemaal mogelijk is. Zo’n aanvraag is echt jouw kindje. Je krijgt een aanvraag binnen en jij handelt het helemaal af. Ook moet je de termijnen goed in de gaten houden. Alle stappen moet je volgen en nalopen. Je bent eigenlijk de regisseur over hoe alles helemaal gaat lopen.”

Amal werkt inmiddels acht maanden als casemanager. Ze wil zich graag verder verdiepen in haar vak om zo over een goede basis te beschikken. Over een paar maanden gaat ze over naar de gemeente. Ze vindt het jammer dat ze de begeleiding dan moet missen. “In het begin kende ik de waarde er ook niet van. Ik heb echt onderschat hoe waardevol deze vorm van begeleiding is. Senze ga ik zeker missen!”