TalentLab’er Nicole: ‘Het is normaal dat ik niet meteen alles onder de knie heb’

Geschreven door: Lineke Prinsen, Jr. Medewerker Marketing & Communicatie bij Senze

Nicole Huizenaar ontdekte tijdens haar studie haar passie voor het fysieke domein. Na haar eerste baan bij een gemeente zocht ze een nieuwe uitdaging om haar potentieel verder te ontwikkelen. Een tip van een contactpersoon leidde haar naar Senze TalentLab, waar haar carrière een positieve wending nam. Sinds kort is Nicole vast in dienst bij de gemeente Woerden en Oudewater en voelt ze zich helemaal op haar plek. Lees verder om meer te weten te komen over haar reis in TalentLab.

In 2020 studeerde Nicole af in Rechten aan de Hogeschool Leiden en specialiseerde zich daarna in Bestuursrecht, met een minor gericht op de Omgevingswet. Haar interesse in het fysieke domein was niet verrassend, aangezien haar familie ook werkzaam is in het gemeentelijk werkveld. Tijdens een vervolgstudie begon Nicole met haar eerste functie bij een gemeente, maar ze ontdekte al snel dat die studie niet goed bij haar paste. Op zoek naar meer uitdaging, kwam ze via een suggestie bij Senze TalentLab terecht.

Aan de slag als Handhavingsjurist

Nicole begon haar traineeship als handhavingsjurist bij de gemeente Woerden en Oudewater. Ze werkt daar samen met twee andere handhavingsjuristen en maakt deel uit van het Vergunningverlening, Toezicht en Handhavings-team. Haar werk omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden, vertelt ze: ‘Wij houden ons bezig met de Omgevingswet, BBL, omgevingsplannen en behandelen voornamelijk handhavingsverzoeken. Als iemand bijvoorbeeld meldt dat zijn of haar buurman iets heeft gebouwd, gaan wij erop af en onderzoeken we de mogelijkheden. Daarnaast krijgen we soms bestuurlijke prioriteiten vanuit het bestuur en spoedzaken van toezichthouders. We werken ook met horeca en evenementen en sinds kort behandelen we openbare orde en veiligheidszaken.’ Juist die afwisseling maakt haar werk leuk en uitdagend.

Starten in Senze TalentLab

Nicoles reis naar Senze TalentLab begon toen ze zich realiseerde dat haar huidige positie haar niet gelukkig maakte. Iemand wees haar op de mogelijkheden binnen TalentLab en dat zette haar ertoe om te solliciteren. Haar eerste gesprekken verliepen soepel en gaven haar het vertrouwen dat Senze de juiste keuze was. ‘Mijn eerste gesprek was ingestoken als een kennismaking in plaats van een sollicitatiegesprek. Dat verminderde de druk. We hadden het over wat ik zocht en wat we van elkaar konden verwachten.’

Begeleiding vanaf dag één

Toen Nicole eenmaal in TalentLab begon, was ze onder de indruk van de begeleiding. ‘Je krijgt een persoonlijke coach en je wordt gekoppeld aan een senior medewerker waar je inhoudelijke vragen aan kunt stellen. Eens in de zoveel weken was er een bijpraatmoment met je begeleider. Dit was erg informeel, dus het kon naast werk ook over je privésituatie gaan,’ vertelt Nicole. Ook bij de gemeente werd de handhavingsjurist goed opgevangen. ‘Ik weet vanuit ervaring dat je bij een gemeente niet altijd even goede begeleiding krijgt, maar dat kreeg ik hier wel. Ik voelde mij erg op mijn gemak.’

Leren en groeien

In TalentLab krijgen trainees maandelijks trainingen. Nicole vond deze van grote waarde: ‘Dit jaar zijn we volledig overgeschakeld naar de Omgevingswet en mede dankzij de trainingen was ik hier goed op voorbereid.’ Nicole vertelt dat ze hierdoor meer achtergrondinformatie had en benadrukt ook de nuttige hand-outs die ze op haar werk mocht uitdelen. Een training die Nicole bijzonder goed is bijgebleven, ging over het begrijpelijk maken van juridische teksten. ‘Als jurist leer je vaak om zo complex mogelijk te schrijven, dus deze training was zeker leerzaam. Ik dacht al snel dat iets simpel was beschreven, maar dat was vaak niet het geval,’ vertelt Nicole lachend.

Een persoonlijk aanpak

De persoonlijke begeleiding vanuit Senze was echt een pluspunt voor Nicole. ‘Ik werd regelmatig gerustgesteld en er werd benadrukt dat ik nog niet alles hoef te kunnen. Het is normaal dat ik sommige dingen nog niet onder de knie heb,’ vertelt Nicole. Haar persoonlijke coach zei ooit: ‘Het is normaal dat je pieken en dalen hebt. Je kunt nooit omhoog als je niet af en toe naar beneden gaat.’ Deze les heeft Nicole goed onthouden. De meest positieve aspecten van TalentLab vindt Nicole de persoonlijke begeleiding, de trainingen, het contact met andere trainees en de activiteiten met Senze. ‘TalentLab wordt binnen Senze niet gezien als een los clubje. We worden uitgenodigd voor alle activiteiten die Senze organiseert. Het voelt daarom heel persoonlijk,’ legt Nicole uit. Met de andere trainees had ze goed contact en met een van hen is ze echt bevriend geraakt. ‘Ik belde regelmatig met een andere trainee die dezelfde functie had. Dan konden we elkaar om advies vragen over zaken, maar het was ook leuk om gewoon even bij te praten,’ zegt Nicole.

Blik op de toekomst

Voor de toekomst heeft Nicole duidelijke doelen. Ze wil zichzelf verder ontwikkelen en groeien, zodat ze zelfstandig complexe dossiers kan behandelen en moeilijke gesprekken kan voeren. ‘Ik wil net zo kundig worden als mijn meer ervaren collega’s. Ik hoop dat mensen later naar mij toekomen met vragen, omdat ze ervan uitgaan dat ik het wel weet,’ zegt Nicole vastberaden.