Senze en Zaanstad

De vraag van onze opdrachtgevers is bepalend voor onze dienstverlening. De samenwerking met de gemeente Zaanstad is daar een lichtend voorbeeld van. Met Fernando Salinas Camara, afdelingshoofd projectmanagement bij de gemeente Zaanstad, gingen wij onlangs in gesprek over deze samenwerking: “Wij zijn eigenlijk met Senze het gesprek aangegaan op het moment dat wij krapte op de arbeidsmarkt zagen en de behoefte naar een duurzame en structurele bezetting van de afdeling toenam. Zodoende raakten we aan de praat over het bestendigen van het team met jong talent, mensen die we kunnen enthousiasmeren en die kunnen doorgroeien naar een vaste functie binnen Zaanstad.”

Het bleken de eerste stappen naar de inzet van het Senze TalentLab op de afdeling van Fernando Salinas Camara. In augustus startte Floris van den IJssel als ondersteuner gebiedsontwikkeling via het TalentLab-programma voor de gemeente Zaanstad en niet veel later volgden ook Bas Melchers en Lizette Kok, beiden als projectsecretaris gebiedsontwikkeling. 

“Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijke eigenschappen, maar de kwaliteit van de TalentLab-medewerkers springt er echt uit en voldoet zelfs boven verwachting. Ik ben echt heel enthousiast. Bas, Lizette en Floris hebben allen echt iets toe te voegen. Het zijn niet zomaar startende mensen, maar ze zijn stuk voor stuk enorm enthousiast voor het vak. Ze zijn heel leergierig en tonen vooral veel initiatief. Altijd op zoek naar kansen, net dat ene stapje verder, dat is precies waar ik naar op zoek was.”

“Altijd op zoek naar kansen, net dat ene stapje verder, dat is precies waar ik naar op zoek was”

Complementair aan elkaar
Voor Zaanstad biedt Senze TalentLab een passende oplossing, ook andere afdelingen maken er inmiddels gebruik van. Een mooie verrijking dus, want het optimaal benutten van kwaliteiten, goed werkgeverschap staat bij Zaanstad hoog in het vaandel. “Naast de samenwerking met Senze lopen er tevens een aantal eigen begeleidings- en opleidingstrajecten. Het leuke en misschien ook wel bijzondere hiervan is dat de TalentLab-collega’s hierbij worden betrokken. Tegelijkertijd kunnen we altijd een beroep doen op de begeleiding vanuit Senze of in gesprek over het inpassen van de Senze Academy-opleidingen. En dat is een hele prettige manier van samenwerken, dat er vanuit Senze wordt gekeken wat zij kunnen doen en vice versa naar wat kunnen wij vanuit de gemeente. Zo zijn we complementair aan elkaar, kunnen we elkaar optimaal versterken en creëren we kansen om medewerkers verder te laten ontwikkelen!”
 

“Zo zijn we complementair aan elkaar, kunnen we elkaar optimaal versterken en creëren we kansen om medewerkers verder te laten ontwikkelen”

Het maken van keuzes en het aanbrengen van focus in de werkzaamheden is en blijft essentieel bij krapte en hoge ambities. Hoe maak je optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit, waar leg je het zwaartepunt om doelstellingen te behalen en wat beleg je bijvoorbeeld extern? Het zijn uitdagingen die Nederlandse gemeenten nog wel even bezig zullen houden, maar voorlopig lijkt Zaanstad hier een prettig werkbare modus in te hebben gevonden…