“Ontwikkeling en begeleiding op de menselijke kant is dé succesfactor voor goed adviseurschap”

Mens, organisatie en oplossing op een frisse en eigenzinnige manier met elkaar verbinden. Dat doet Senze al jaren. Adviseurs van Senze hebben ervaring op operationeel, tactisch en strategisch niveau en zijn toonaangevend in hun vakgebied. Maar wat maakt het werk als Senze-adviseur nou zo mooi? Adviseur Rodney Blok maakt bij Senze een razendsnelle ontwikkeling door. Door de continue coaching op houding en gedrag is hij niet alleen zichzelf beter gaan begrijpen, maar vooral ook de mensen om hem heen. Ontwikkeling en begeleiding op die menselijke kant is volgens hem dé succesfactor voor goed adviseurschap. Niet alleen de instrumentele implementatie van een veranderopgave moet goed worden georganiseerd, iedereen dient ook het hoe, wat en waarom van de verandering te begrijpen.

Pas tijdens zijn Masteropleiding Bestuurskunde kwam Rodney tot de ontdekking dat hij graag in de private sector wilde werken om vanuit daar de overheidsbranche te kunnen bedienen. Het bleek uiteindelijk de ideale omgeving voor Rodney om onder meer mensen te overtuigen en met elkaar te verbinden. Twee zaken waar hij dagelijks veel voldoening uithaalt. “Erg leuk om de verbindende factor te zijn tussen mensen. Ik geloof er ook echt in dat uit de samenwerking een resultaat komt dat je alleen niet had gerealiseerd.”

Na zes jaar studie startte Rodney in oktober 2017 als adviseur bij Senze. Vooral het ‘learning on the job’ principe bij Senze sprak hem aan in de werkwijze van het adviesbureau. “Onderwerpen als de Omgevingswet komen bijvoorbeeld echt niet in je studie voorbij. Dus je begint eigenlijk gewoon weer helemaal op nul. Toen ik alle cursussen en trainingen in het aanbod van Senze zag, dacht ik dat wil ik wel.”

“Lekker veel afwisseling, met veel dingen tegelijkertijd bezig, snel moeten schakelen, uiteenlopende opdrachtgevers, dat spreekt mij aan.”

Variatie en focus
Daar waar de agenda van Rodney zich voorheen vulde met een veelvoud aan adviesprojecten, is er sinds zijn beginperiode bij Senze het nodige veranderd. In slechts drie jaar tijd wist hij zich mede door intensieve begeleiding van zijn senior collega’s te ontwikkelen van startend adviseur tot bedreven projectleider. Als projectleider Omgevingswet bij de gemeente Noordwijk en uitvoerend projectleider voor de Wkb-scans heeft hij nu een duidelijke focus. Niet dat de diversiteit in het werk daarmee verloren is gegaan, die is mogelijk zelfs groter dan voorheen. “In de rol van projectleider sta ik wat verder af van de inhoud, maar ben ik wel de centrale spil in het web tussen de interne en externe stakeholders. Lekker veel afwisseling, met veel dingen tegelijkertijd bezig zijn, snel moeten schakelen, uiteenlopende opdrachtgevers, dat spreekt mij aan.” Een specifieke voorkeur op de inhoudelijke trajecten heeft Rodney, in tegenstelling tot sommige van zijn collega’s, niet. Om die reden blijft de leergierige adviseur zich breed oriënteren op zowel de Wkb, de Wet VTH als de Omgevingswet.

“Ik heb in de 3 jaar dat ik werkzaam ben bij Senze het gevoel dat ik al 6 verschillende banen heb gehad, het is nooit hetzelfde.”

“Continue afwisseling zorgt ervoor dat het voor mij als adviseur leuk en spannend blijft. Variëteit in je werk is het belangrijkste. Ik heb in de 3 jaar dat ik werkzaam ben bij Senze het gevoel dat ik al 6 verschillende banen heb gehad, het is nooit hetzelfde.”

Samen naar meer zelfstandigheid
Hoogtepunten in zijn nu drie jaar durende dienstverband bij Senze zijn er volop. “We gaan bijvoorbeeld jaarlijks met collega’s op skivakantie, bijzonder waardevol om dit met elkaar te delen. De cultuur maakt voor mij een groot deel van het werkplezier.” Qua projecten springen de grote onderzoeken voor de SORBET-gemeenten en Brabantse Wal er in positieve zin bovenuit voor Rodney. Niet alledaagse trajecten waarin van basis tot eindoplevering letterlijk alles van A tot Z met elkaar wordt doorlopen. “Je begint gewoon helemaal met een blanco papier en zorgt er samen met de opdrachtgever voor dat het gaat staan. Enorm leerzaam om hieraan mee te hebben gewerkt.”

In de toekomst hoopt Rodney dergelijke, grote onderzoeksprojecten volledig zelfstandig te kunnen draaien en opzetten. Een traject met letterlijk alles erop en eraan geeft hem de ultieme kick. “Ik hoop snel weer gewoon bij klanten te zijn, workshops te geven, sessies te leiden, gesprekken te hebben en simpelweg die fysieke interactie weer te hebben. Ook al spreek je elkaar geregeld online in deze bijzondere tijd, het is toch anders.”

“Je merkt gewoon op het moment dat je bij Senze presteert dat ze je ook de ruimte geven om steeds meer verantwoordelijkheid te nemen.”

Het is overduidelijk dat Rodney het prima naar zijn zin heeft bij Senze. “Ik merk gewoon dat ik iedere dag nog leer, wat ik enorm waardevol vind en heb bij Senze ook totaal niet het idee dat je tegen een plafond aanloopt. Je merkt gewoon op het moment dat je bij Senze presteert dat ze je ook de ruimte geven om steeds meer verantwoordelijkheid te nemen. Daarom blijft het voor mij leuk, ik ben nog lang niet uitgeleerd!”