“Geef medewerkers de ruimte om hun passie en talenten te benutten”

Brenda Holl is sinds 2014 Managing Partner Mens, Organisatie en Strategie bij Senze. Het in beweging brengen van mens en organisatie is een zeer belangrijke drijfveer voor deze people manager pur sang. Ze schroomt daarbij niet om zichzelf een rol op de achtergrond aan te meten om anderen te kunnen laten excelleren.

“Als ik mensen in beweging weet te brengen of dat spontaan zie gebeuren dan word ik blij. Ik hoef niet zo nodig op dat podium, ik wil juist mensen op het podium zetten. Ik wil op een manier bijdragen dat onze mensen het verschil maken en daarmee maak ik het verschil.”

“Ik wil op een manier bijdragen dat onze mensen het verschil kunnen maken en daarmee maak ik het verschil.”

Senze was zeven jaar geleden, net als nu, als organisatie toe aan de volgende stap. Iemand met een andere set aan competenties moest de directie komen aanvullen en met die vraag kwam men toen bij Brenda uit. “Om heel eerlijk te zijn, heb ik best even moeten nadenken over de uitnodiging. Ik zat tenslotte stevig in het zadel bij een grote corporate organisatie. “Maar ja dacht ik toen, hoe gaaf is het als ik met mijn achtergrond kan bijdragen aan een club die in de basis al heel veel mooie dingen heeft en waar ik processen en structuren echt vanaf de start kan gaan opbouwen?” 

Een groot deel van haar werkweek vult Brenda met het aansturen en begeleiden van collega’s, maar ook op strategisch en beleidsmatig vlak blijven haar inspanningen voor Senze en haar opdrachtgevers niet onopgemerkt. Onder meer de totstandkoming van het hedendaagse werkgeverschap, de visie en kernwaarden van de organisatie kunnen grotendeels op haar conto worden geschreven. Met veel energie en toewijding werkt zij nog iedere dag aan de toepasselijke missie: People make Senze!

Altijd onderweg naar een nieuwe fase
Brenda stopt gewoonlijk niet voordat ze ook echt het gevoel heeft dat de boodschap zijn doel heeft bereikt. Een eigenschap die zo nu en dan tot confrontaties leidt, maar doorgaans veel nieuwe deuren opent. “Ik ben binnen Senze begonnen met het werkgeverschap, de visie en kernwaarden neer te zetten. Onwijs leuk, intensief en uitdagend. Toen dat stond kwam de fase van groei en werd de organisatie in snel tempo groter. Daaropvolgend brak de fase van bestendigen aan. Essentieel om te kunnen bouwen aan een sterke, stabiele organisatie en kwalitatief hoge dienstverlening.”

“Wij zijn een organisatie waar, als je wil, heel veel kan. En dat stimuleren wij.”

Gaandeweg deelt Senze steeds meer ‘best practices’ met haar opdrachtgevers. Iets waar Brenda enorm trots op is. “Hoe gaaf is het dat je ook anderen een stap verder kan helpen met wat je intern bedenkt en ontwikkelt voor mens, organisatie en strategie!” Ook het feit dat de kernwaarden, strategie en visie, die zeven jaar geleden zijn bedacht, nog steeds staan als een huis doen haar glunderen. “We hebben met elkaar een bepaalde identiteit te pakken, die er voor zorgt dat mensen graag voor langere tijd aan ons verbonden blijven om zich hier verder te ontwikkelen. Wij zijn een organisatie waar, als je wil, heel veel kan. En dat stimuleren wij.”

“Eén ding hebben we bij Senze allemaal gemeen en dat is die sprankeling. Dat zie ik vaak direct al in de ogen bij sollicitanten die ik spreek. Ik ervaar het dan ook als een enorme plus dat onze mensen in de spiegel willen kijken en zichzelf continu proberen te verbeteren.”

Great Place To Work
Sinds juni 2021 is Senze zelfs gecertificeerd als Great Place To Work. “Deze titel zie ik echt als bevestiging dat we de juiste stappen zetten met onze programma’s ten behoeve van de ontwikkeling van onze mensen. Het is een extra stimulans om ons werkgeverschap nog verder te optimaliseren. Ik ben er echt van overtuigd dat wanneer medewerkers hun passie en talenten optimaal mogen en kunnen benutten, zij ook daadwerkelijk het verschil maken. En die ruimte bieden wij graag aan onze mensen!”

“Ik ben er echt van overtuigd dat wanneer medewerkers hun passie en talenten optimaal mogen en kunnen benutten, zij ook daadwerkelijk het verschil maken.”

Daarnaast zorgt Brenda ervoor dat zij mensen altijd aan het begin van een proces betrekt en deelgenoot maakt. Onder het motto van ‘je kan alleen veranderen als je de mensen met je hebt’. Een credo waarvan het bewijs al regelmatig is geleverd. “People make Senze, de mens maakt het verschil. Dat is echt zo bij Senze. En dat vind ik mooi, dat moedigen we dag in dag uit aan”.

Momenteel is Brenda alweer druk met de volgende stap om de organisatie en zichzelf nog verder te verbeteren. “Ik ben op dit moment heel veel en graag aan een nieuwe externe propositie aan het schrijven, daar word ik enthousiast van. Ik vind het gaaf om trainingsprogramma’s op te tuigen of zoals nu een strategiekalender te maken. Hoe gaan we het doen en hoe verbinden we alles op een succesvolle manier met elkaar? Kortom, ik verwacht me bij Senze niet snel te vervelen, er is altijd weer een nieuw project waar ik mij in vast mag en zal bijten.”