“Samen mooie dingen maken en betekenisvol zijn”

Voor Senze-adviseur Nadia Goossens is het de sport om altijd net iets meer te kunnen betekenen voor opdrachtgevers dan gevraagd. Ze ervaart het als een persoonlijke missie om in haar uiteenlopende adviesopdrachten binnen de publieke sector het verschil te maken. Daarbij staan het optimaliseren van processen, de ontwikkeling van mens en organisatie en werkgeluk voor Nadia voorop. Bovenal de dynamiek daartussen vind de breed opgeleide Rotterdamse mateloos interessant.

Tijdens haar studie Organisatiewetenschappen werd Nadia gegrepen door interorganisationele samenwerkingen en merkte ze dat haar hart met name sneller ging kloppen van procesbegeleiding. “Hoe verschillende organisaties met verschillende doelstellingen en visies met elkaar samenwerken zorgt gewoon voor hele interessante dynamieken. De kennis die ik tot heden heb opgedaan over hoe een samenwerking het beste kan worden ingericht om een project tot een goed einde te brengen wil ik dan ook heel graag verder ontwikkelen. Van nog grotere betekenis zijn voor gemeenten, er voor zorgen dat een project slaagt en zien dat daarmee de organisatie naar een hoger plan wordt getild is wat mij enthousiast maakt.”

Echt het verschil kunnen maken

Als adviseur is Nadia momenteel betrokken bij verscheidene projecten. “Ik probeer in alle opdrachten die ik doe te zorgen dat ik iets aflever waar gemeenten verder mee kunnen. Er voor te zorgen dat hun werk makkelijker en overzichtelijker wordt en daarin ga ik graag verder dan puur de opdracht.”

“Ik probeer in al mijn projecten wat af te leveren waar onze opdrachtgevers iets blijvends aan hebben en daarin ga ik graag verder dan puur en alleen de opdracht”

“Wat ik nu merk in opdrachten is dat naar mate ik langer op dezelfde plek zit je beter door kan krijgen hoe je echt van toegevoegde waarde kan zijn. Je weet precies welke personen je voor je hebt, hoe jouw boodschap echt impact maakt en wat wel en wat niet werkt. Dat vind ik nog leuker, omdat je merkt dat je dan ook echt het verschil kan maken.”

Door de afwisseling in haar werkzaamheden krijgt Nadia de mogelijkheid om haar kennis en vaardigheden zeer breed te ontwikkelen. “Ja, ik houd heel erg van de afwisseling. Op dit moment, moet ik even tellen, heb ik een stuk of acht verschillende opdrachten lopen.” Zo bedient ze in een gemiddelde werkweek de gemeenten Westvoorne, Bergen op Zoom, Tilburg, 1Stroom, Zoeterwoude, Leiderdorp, Westland en Papendrecht. Variërend met VTH-beleidsplannen tot aan botsproeven, Omgevingstafels, proefprojecten voor de Wkb en capaciteitsberekeningen. Best een flink en ambitieus pakket. “Maar liever met heel veel opdrachten tegelijk bezig dan toegewijd met één, daar zou ik toch wel een klein beetje ongelukkig van worden.”

Vrijheid, ruimte, vertrouwen en afwisseling

De invulling van haar stevig gevulde agenda kan Nadia grotendeels zelf bepalen. “Ja, ik krijg heel veel vrijheid en dat vind ik ook wel heel prettig. Zowel vanuit Senze als binnen de opdrachten. Naarmate je beter wordt in hetgeen je doet, krijg je natuurlijk ook steeds meer vertrouwen. En als je dat vertrouwen weet om te zetten in iets goeds dan krijg je op die manier ook meer ruimte. Dat is gewoon heel comfortabel.”

Voor Nadia zijn er voorlopig uitdagingen genoeg om het optimale uit haar kwaliteiten te blijven halen. “Ik voel me bij Senze echt gezien als mens. Ik krijg de ruimte om mezelf daarin ook te ontwikkelen, dat vind ik heel erg belangrijk. Bovendien zijn de uitdagingen waar wij ons als adviesbureau mee bezighouden ook zo veelzijdig dat je er gewoon altijd, ook vanuit het werk zelf, je ei in kwijt kan. Er is altijd wel wat te doen binnen de branche waarin wij werken. Ik doe zoveel verschillende dingen op dit moment, de ene keer ben ik bezig in de rol van uitvoerder, dan weer als projectleider, teamondersteuner of gespreksleider. Er gebeurt altijd wat.”

“Ik doe zoveel verschillende dingen, het ene moment ben ik bezig als uitvoerder, het andere moment weer als projectleider, teamondersteuner of gespreksleider”


Projectleider van de toekomst

Niet alleen de opdrachtgevers van Senze, maar ook de interne organisatie plukt de vruchten van het onuitputtelijke enthousiasme van Nadia. “Ik vind Senze echt een hele fijne club en het daarom ook leuk om betrokken te zijn bij interne processen, zoals de audit voor Best Workplaces, en bij te dragen aan de productontwikkeling en netwerkanalyses. Ik wil wel altijd een soort balans houden om me ook voor de ontwikkeling van Senze in te blijven zetten.” Een mooie uitnodiging om de komende tijd samen nog meer mooie dingen te maken!