Wat maakt het werk als Senze Professional nou zo mooi?

Mens, organisatie en oplossing op een frisse en eigenzinnige manier met elkaar verbinden. Dat doet Senze al jaren. Senze Professionals hebben ervaring op operationeel, tactisch en strategisch niveau en zijn toonaangevend in hun vakgebied. Maar wat maakt het werk als Senze Professional nou zo mooi? Wilfred Borneman stond niet alleen aan de wieg van deze tak binnen Senze, hij zou ook niet meer anders willen.

Even een voetnootje. Als Wilfred deze woorden uitspreekt, gebeuren er twee dingen. Allereerst volgt er een anekdote uit zijn dagelijkse praktijk als Senze Professional. Tegelijkertijd verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. “Ja sorry”, verontschuldigt hij zich als hij aan een verhaal begint over een nieuwe opdracht die hij heeft gekregen als lid van de afdeling Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Amstelveen. “Ik bijt mij er dan ook volledig in vast. Voor veel mensen misschien saai, maar ik vind het heel mooi.”

Mogelijkheden
De carrière van Wilfred bij Senze begint zo’n acht jaar geleden. Met een afgeronde studie Planologie en enkele jaren werkervaring in zijn bagage komt hij bij het adviesbureau terecht. Zijn eerste jaren brengt hij vooral door als adviseur van Senze. “Ik begon met een juridische functie. Nee, die achtergrond heb ik niet, maar als je eenmaal aan het werk bent dan bouw je die kennis snel op. Zowel in de praktijk als door het volgen van cursussen en opleidingen. Die mogelijkheden zijn er volop.”


“Als Senze Professional krijg je de mogelijkheid om snel een brede kennis van zaken te vergaren. Zowel in de praktijk als door het volgen van cursussen en opleidingen. Die mogelijkheden zijn er volop.”

Door de adviesopdrachten die hij in de jaren daarna aaneenrijgt, wordt Wilfred ook steeds relevanter voor andere klanten. “Je rolt vanzelf in de volgende opdracht en de opdrachten worden ook interessanter, omdat je de kennis hebt. Ik ben begonnen met de Wabo en nu gaat het over burgemeestersbevoegdheden, hennep, mensenhandel en prostitutie.”

Warm contact
Niet alleen zijn hoeveelheid kennis verandert door de jaren heen. Ook de interesse van Wilfred verschuift. Waar hij in het begin van zijn Senze-carrière nog meerdere adviesopdrachten tegelijk aanpakt, krijgt hij steeds meer de behoefte zich volledig op één opdracht te focussen. “Dat is heel geleidelijk gegaan, maar daar lag ook echt een kans. Door mijn ervaring en kennis kreeg ik het idee dat ik met die focus veel meer van toegevoegde waarde kon zijn.”

Door de groei van de afdeling Interim Dienstverlening van Senze, die inmiddels bestaat uit een mix van Senze Professionals, Zelfstandig Professionals en TalentLab-medewerkers, kon de behoefte van Wilfred ingewilligd worden. Maar, benadrukt Wilfred, ondanks die ontwikkeling kreeg hij wel de vrijheid bij het maken van de keuze om als de eerste Senze Professional door het leven te gaan.

“Het is heel fijn dat de keuze ook bij mij wordt neergelegd. Senze moet natuurlijk ook aan de bedrijfsmatige kant denken, maar er is altijd gevraagd of ik het ook nog wel zie zitten om de verlenging aan te gaan. Het contact is goed en warm.”

Van tijdelijke ondersteuning naar vraagbaak
Een verandering van werkgever ziet hij dan ook niet snel gebeuren. “Dit is de tak waarin ik de komende jaren werkzaam wil blijven. Hier in Amstelveen? Misschien, maar ik hou ook wel van verandering. Zowel binnen de gemeente als binnen Senze is mijn rol de afgelopen jaren al enorm veranderd. Van iemand die tijdelijk komt ondersteunen naar vraagbaak die wordt ingeschakeld vanwege zijn theoretische kennis. Dus wil ik dit over vijf jaar nog doen? Ja absoluut. Ik ben nog lang niet klaar.”