"Enorm leerzaam om te kunnen kijken in de verschillende keukens van uiteenlopende opdrachtgevers"

Mens, organisatie en oplossing op een frisse en eigenzinnige manier met elkaar verbinden. Dat doet Senze al jaren. Senze Professionals hebben ervaring op operationeel, tactisch en strategisch niveau en zijn toonaangevend in hun vakgebied. Maar wat maakt het werk als Senze Professional nou zo mooi? Mitchell Verbraeken ging direct na zijn rechtenstudie aan de slag bij Senze, maar is als Professional nu al van grote waarde voor zowel de klant als voor zijn collega’s.

Een bachelordiploma Criminologie en een bachelordiploma Rechten met daarop aansluitend een masterdiploma Strafrecht. Op het eerste gezicht niet de meest voor de hand liggende basis voor een medewerker van Senze, maar Mitchell bewijst juist enorm van toegevoegde waarde te zijn met zijn achtergrond. “Ik twijfelde destijds heel erg tussen straf- en bestuursrecht. Maar tijdens mijn master heb ik op het advocatenkantoor waar ik werkte ook het bestuursrecht meegekregen. En Senze opereert veel in de bestuursrechtelijke wereld. Ik kan dus op beide vlakken goed terecht.”

Ook in de praktijk is zijn achtergrond eerder een zegen dan een probleem gebleken. “Het was mijn eerste keer in een overheidsfunctie, dus dat was even wennen. Maar tegelijkertijd was het ook heel gemoedelijk en kreeg ik direct heel veel kansen.” In zijn huidige functie is zijn dubbele bacheloropleiding juist een uitkomst. “Ik opereer in een veld waarbinnen mijn juridische kwaliteiten vanuit mijn rechtenstudie en de onderzoeksvaardigheden die ik bij Criminologie heb opgedaan bij elkaar komen. De ideale combinatie.”

Meer expertise
Inmiddels is Mitchell al ruim een jaar werkzaam bij Senze. Maar het traject dat hij tot nu toe aflegde, is net iets anders dan het pad van zijn collega’s. Waar pas afgestudeerden doorgaans een volledig TalentLab-traject doorlopen, ging hij al snel als Senze Professional aan de slag bij de gemeente Amstelveen. “Er was iemand uitgevallen, dus was ik daar meteen nodig. En die opdracht is uiteindelijk ook nog een aantal keer verlengd. Destijds was het niet mijn ideaalbeeld, maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt. Ik heb veel gezien, veel geleerd en veel kansen gekregen.”

Eind vorig jaar liep zijn opdracht in Amstelveen af en stond hij voor een belangrijke keuze. Want ondanks dat hij wel alle trainingen volgde die bij het TalentLab-traject horen, ligt zijn hart toch meer bij de functie van Senze Professional. “Ik merkte dat juist die interim-kant ook interessant is. Kijken in de verschillende keukens en ervaring opdoen. Je leert steeds meer expertise opbouwen omdat je in verschillende omgevingen met dezelfde situaties te maken hebt.”

“Enorm leerzaam om te kunnen kijken in verschillende keukens van uiteenlopende opdrachtgevers. Ook kan ik binnen Senze altijd terugvallen op mijn collega’s, iedereen is bereid elkaar te helpen.”

Verdiepingsslag
Die expertise komt tijdens zijn huidige opdracht bij de gemeente Breda goed van pas. Waar hij in Amstelveen actief was op de afdeling Openbare Orde en Veiligheid, houdt Mitchell zich in Brabant binnen team Veiligheid vooral bezig met de toepassing van de Wet Bibob. “Inhoudelijk iets waar meer mijn interesse ligt, maar verder ook een logische vervolgstap. De zaken zijn lastiger en complexer en er is binnen de gemeente meer capaciteit om je vast te bijten in moeilijke dossiers. Die verdiepingsslag is alleen maar leuk.”

Ondanks zijn nog relatief korte carrière is hij door zijn ervaring al wel een welkome aanvulling binnen zowel de gemeente als binnen Senze. “Collega’s in Breda vinden het ook fijn om te kijken hoe ik bepaalde zaken aanvlieg. Ook omdat ik andere referenties en ervaring heb. En binnen Senze probeert iedereen elkaar ook te helpen. Als ik een vraag heb, kan ik altijd bij een collega terecht en andersom.”

Schakelen
Mitchell zit dan ook goed op zijn plek in Breda. Maar hij zal een kans om binnen een andere gemeente zijn kennis en expertise te vergroten altijd in overweging nemen. “Het is vooral belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en dat de onderwerpen blijven aanspreken. De vrijheid om te schakelen vanuit Senze is zeker fijn. Dat is nu niet nodig, maar dat zou natuurlijk wel kunnen komen en dan zit er geen druk achter.”