Gemeente Alphen aan den Rijn

Een goede klik, dat is de basis van een effectieve samenwerking. En daarom hebben wij ervoor gekozen om met Senze aan de slag te gaan. Onze vraag aan Senze was om onze gemeente te helpen WABO-proof te worden. Daadkracht en een goede aanpak stonden tijdens dit project centraal. Gewoon doen was dan ook het motto waardoor het zo goed klikte met René van den Berge, de adviseur van Senze. Hij zorgde ervoor dat het project soepel verliep en er geen ellenlang proces aan vooraf is gegaan. Daarbij heeft hij goed geluisterd naar de behoefte van de mensen, want zij zijn onmisbaar bij een verandering. De kunst is dan om objectief te blijven en niet aan het uiteindelijke doel voorbij te gaan. En dat kan Senze volgens Nardy Beckers!

“En daarom werken we nog steeds graag met Senze”. De samenwerking met Senze is vooral heel prettig door de vele terugkoppeling die we krijgen. We weten daardoor precies wat we van ze kunnen verwachten en zij van ons. Daarbij heeft Senze een stevig draagvlak gecreëerd dat telkens weer tot een hoog resultaat leidt. En uiteindelijk worden we daar beiden beter van!”

Senze over gemeente Alphen aan den Rijn

Missie geslaagd! De gemeente was zelf al aardig op weg, totdat de projectorganisatie de projectresultaten naar de praktijk moest vertalen. Een leuke uitdaging voor Senze!

Om dit project tot een goed resultaat te leiden hebben we ervoor gekozen de projectorganisatie anders in te delen. Met een projectorganisatie van kleinere omvang zijn we aan de slag gegaan met het omzetten van de projectplanning naar een resultaatplanning. Hierin hebben we strakke deadlines aangegeven, zodat er samenhang en helderheid ontstond. Op deze manier hebben we de valkuilen uit de ‘oude’ projectomgeving weten te vermijden en het commitment van het betrokken lijnmanagement omgezet in concrete actie. En dankzij de gemotiveerde medewerkers van gemeente Alphen aan den Rijn verliep de samenwerking uitstekend.