Senze Blik: Safari naar de Omgevingswet

[promotext]Heeft uw organisatie al op een rijtje wat de Omgevingswet voor impact heeft op uw organisatie en haar medewerkers? Wanneer moet u starten om in 2018 klaar te zijn voor deze grote verandering? En misschien nog wel belangrijker; is uw organisatie klaar voor de verandering in houding en gedrag die deze nieuwe wet met zich meebrengt? Voor het antwoord op deze én ongetwijfeld heel veel andere vragen neemt Senze uw organisatie graag mee op “safari” naar de nieuwe Omgevingswet![/promotext]
De nieuwe Omgevingswet vraagt om een gedragsverandering van uw medewerkers. Er moet niet langer gedacht worden ‘nee, tenzij’, maar ‘ja, mits’. Als uw organisatie klaar is voor deze gedragsverandering, wordt de feitelijke implementatie van de Omgevingswet immers een veel minder groot avontuur. Tijdens een 3-daagse safari nemen wij uw organisatie mee op weg naar deze gedragsverandering. Uw wensen en behoeften stemmen we graag met u af, maar om u alvast een voorproefje te geven, schetsen wij graag het globale reisschema.
Na een introductie door uw reisleiders, starten we de safari met het wakker schudden van uw medewerkers. We kijken naar de ontwikkelingen in het omgevingsrecht, zowel in Nederland als over onze landsgrens. We bespreken waar “je nog van bent in 2018” en wat je nodig hebt om dit te bereiken.
Door het gebruik van o.a. de Insights© methodiek geven we u inzicht in de houding en het gedrag van uw medewerkers. Aan de hand van de profielen kijken we hoe er beter kan worden samengewerkt om zo de uitdagingen van de nieuwe Omgevingswet aan te gaan. We kijken daarbij niet alleen naar hoe verschillende interne afdelingen beter kunnen samenwerken, maar ook hoe met externe partijen (bijvoorbeeld een Omgevingsdienst) beter kan worden samengewerkt.
Bent u benieuwd naar reisverhalen van anderen die u zijn voorgegaan óf wilt u meer weten over de safari en hoe uw organisatie in 2018 klaar is voor de Omgevingswet? De reisleiders van Senze vertellen u hier graag meer over!
Matthijs Groot