Planjurist (traineeship)

Werken via het Senze TalentLab

De ideale kickstart voor ambtenaren van de toekomst!

senze-greatplacetowork

Vanuit het Senze TalentLab faciliteren wij ambitieuze nieuwkomers die weinig tot geen ervaring hebben bij de overheid en ambtenaren die een switch willen maken. Met het Senze TalentLab bieden we een totaalpakket van cursussen, training ‘on the job’ en coaching om binnen een jaar klaar te staan als de ambtenaar van de toekomst en te voldoen aan de VTH-kwaliteitscriteria 2.2. Na het begeleidingstraject treed je in dienst bij een Zuid-Hollandse gemeente.

Meer dan alleen een salaris…
Hybride en flexibel werken
Continu leren en ontwikkelen
Persoonlijke ontwikkelplannen
Kennisuitwisseling
Een Insights Discovery-profiel
Tailor-made mobility
Gezamenlijke bedrijfsuitstapjes en activiteiten

Planjurist

HBO, WO | 36 uur | Fysieke leefomgeving | Traineeship | Zuid-Holland


bij een gemeente in Zuid-Holland via het Senze TalentLab

Heb jij net jouw HBO of WO diploma op zak en wil je aan de slag in de praktijk, maar ben je nog lang niet uitgeleerd? Dan hebben wij voor jou dé baan waarin jij jouw talenten verder kan gaan ontwikkelen, de ideale kickstart voor ambtenaren van de toekomst!

Wij zijn op zoek naar een energieke en hands-on Planjurist van de toekomst, die op innovatieve en proactieve wijze een Zuid-Hollandse gemeente kan ondersteunen. Jij staat er in de groei naar deze functie niet alleen voor, want vanuit ons Senze TalentLab helpen wij jou op weg om je deze rol volledig eigen te maken. Wij loodsen je, via onze kweekvijver voor jonge ambtenaren in spe, naar een vaste aanstelling bij deze gemeente door jou een jaar lang te begeleiden op zowel inhoud als soft skills.

Wat ga je doen en wat ga je leren?
Jij komt te werken in een team dat bestaat uit bijna twintig specialisten. Samen met jouw directe collega’s lever jij juridisch advies over alle zaken die betrekking hebben op de ruimtelijke ordening van deze Zuid-Hollandse gemeente. Denk hierbij onder andere aan het leveren van de juridische onderbouwing van bestemmingsplannen en het afhandelen van planschades.

Het komende jaar komt daar nog een leuke uitdaging bij, namelijk de voorbereiding op de komst van de Omgevingswet per 1 juli 2022. Door nauw samen te werken met de programmamanager en projectleiders, leer jij in de praktijk alles over de implementatie van deze nieuwe wet. Als Planjurist via het Senze TalentLab word je niet alleen bij veel processen betrokken, maar krijg je gedurende het jaar ook ‘on the job’ begeleiding. Je hebt met Senze een sparringpartner die jou begeleidt op zowel inhoud, als op houding en gedrag. Een mooie kans om jezelf te ontwikkelen en mee te werken aan de ruimtelijke ordening van een bijzondere stad!

Wat vragen wij?

  • Een afgeronde juridische opleiding op HBO of WO niveau
  • Affiniteit met stedelijke ontwikkeling
  • Analytisch sterk en in staat om dit om te zetten in praktische adviezen aan de opdrachtgever
  • Je bent een echte verbinder, nieuwsgierig en onderzoekend van aard en maakt gemakkelijk contact met andere mensen
  • Je hebt een grote drive om klussen te klaren en beschikt over de competenties: accuratesse, discipline, zelfkritisch en leergierig
  • Goede communicatieve vaardigheden, proactief en een enthousiaste, collegiale houding

Herken jij jezelf in de bovenstaande kenmerken en is optimale dienstverlening in jouw optiek de sleutel tot succes? Dan nodigen wij jou graag uit om te reageren.

Over Senze
People make Senze, dát is het uitgangspunt in onze dienstverlening. Senze is een jong en eigenzinnig adviesbureau dat mens, organisatie en oplossing op eigen’ wijze verbindt op het gebied van Advies & Onderzoek, Training & Coaching en Interim Dienstverlening. Onze focus ligt daarbij op de expertises Omgevingsrecht, Omgevingswet, Veiligheid & Bijzondere Wetten en Financiën. Werken bij Senze betekent deel uitmaken van een dynamische en succesvolle organisatie.


Vragen?