Junior Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid

Werken bij Senze

Samenwerken, samen leren, samen verder komen…

senze-greatplacetowork

Heb jij (bijna) je diploma Integrale Veiligheidskunde op zak? En lijkt het jou tof om o.a. de burgemeester te adviseren over veiligheidsvraagstukken? Dan hebben wij dé baan voor jou!

Meer dan alleen een salaris…
Hybride en flexibel werken
Continu leren en ontwikkelen
Persoonlijke ontwikkelplannen
Kennisuitwisseling
Een Insights Discovery-profiel
Tailor-made mobility
Gezamenlijke bedrijfsuitstapjes en activiteiten

Junior beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid


De uitdaging

Als Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid ben je de denker, regelaar en schrijver die zorgt voor een veilige leefomgeving binnen de gemeente. Je leert het speelveld van de burgemeestersbevoegdheden en plaatselijke problematiek kennen, maar houdt ook landelijke ontwikkelingen op het gebied van veiligheid in de gaten. Je leert adviezen uit te brengen. Je werkt aan het ontwikkelen en implementeren van beleid in samenwerking met diverse partners, zoals politie, brandweer en andere veiligheidsinstanties. Ook lokale crisisbeheersing kan onderdeel uitmaken van je werkzaamheden.

Wat ga je dan precies doen?

Stel je voor dat er in een gemeente een toenemend aantal inbraken plaatsvindt en bewoners zich onveilig voelen in hun eigen huis. Als Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid ga jij in een meewerkende rol aan de slag om dit probleem aan te pakken. Je analyseert de situatie en maakt een plan van aanpak in samenwerking met je collega’s, de politie en andere partners. Dit plan richt zich bijvoorbeeld niet alleen op het voorkomen van inbraken, maar ook op het vergroten van het veiligheidsgevoel van bewoners. Je betrekt hierbij de wensen en ideeën van de bewoners zelf en communiceert transparant over de voortgang van het project. Zo draag jij bij aan een veiligere leefomgeving voor iedereen!

Soft Skills

● Analytisch vermogen: als Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid leer je veiligheidsvraagstukken te analyseren en te vertalen naar praktische oplossingen. Daarnaast kun je ontwikkelingen en plaatselijke problematiek vertalen naar beleid wanneer nodig.

● Samenwerken: je werkt nauw samen met verschillende partijen, zoals gemeenten, politie, brandweer en andere veiligheidsinstanties. Hierbij is het belangrijk dat je goed kunt communiceren en pro-actief aanwezig bent. Men weet wie jij bent en je bent netwerkvaardig.

● Politieke sensitiviteit: als Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid heb je te maken met politieke belangen en processen. Daarom is het belangrijk dat je politiek sensitief bent en hierop kunt anticiperen.

Uiteraard begeleiden wij jou in het ontwikkelen van jouw soft skills en kennis! Wij verwachten nog niet dat je dit allemaal meteen volledig zelfstandig kan als Junior, maar hier groei je met onze opleiding en coaching naartoe.

Hard Skills

● Je hebt je diploma Integrale Veiligheid op zak of je bent bezig deze te behalen.

● Je wilt 32 uur tot 36 uur werken

Wat kan je van ons verwachten

Bij Senze TalentLab krijgen ambitieuze nieuwkomers zonder of met weinig ervaring de kans om bij de overheid te werken. We bieden je een maatwerkpakket aan van cursussen, ‘on the job’ training en coaching, waarmee jij binnen een jaar tijd klaargestoomd wordt als de ambtenaar van de toekomst.

Hoe ziet jouw traject eruit?

Als TalentLab-trainee maak je vanaf dag één deel uit van het team in de gemeente waar je komt te werken. Je krijgt maandelijks vakinhoudelijke trainingen van ervaren adviseurs en coaching op het gebied van je competenties. Tijdens je traineeship ontvang je een marktconform junior salaris op hbo- of wo-niveau. En kun je rekenen op begeleiding bij elke stap.

Het mooie van TalentLab is dat we jou 100% baangarantie bieden! Na afloop van het begeleidingstraject van ongeveer een jaar, treed je bij goed functioneren in dienst bij de gemeente.

Wist je al dat je ons kunt volgen op Instagram en TikTok? Hier delen we alle nieuwtje en tips over jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Senze TalentLab (@senzetalentlab) • Instagram-foto’s en -video’s

Senze Talentlab (@senzetalentlab) | TikTok


Vragen?
Meer over Senze…

People make Senze, dát is onze missie

De mens maakt het verschil