Junior Omgevingsplanjurist
De uitdaging
Het ruimtelijke domein van de gemeente staat voor grote veranderingen door de komst van de Omgevingswet. Het ruimtelijke bestuursrecht is continu in beweging, wat jou uitdaagt en ervoor zorgt dat je scherp moet zijn. Je leert ruimtelijke vraagstukken te doorgronden en hebt een ondersteunende rol bij juridische projecten. Zowel de voortgang als juridische kwaliteit zijn daarbij belangrijk. Ook speel je een belangrijke rol bij de transitie van de bestemmingsplannen en verordeningen naar een omgevingsplan.
Wat je gaat doen
Stel je voor: een inwoner heeft een stuk grond gekocht en wil hierop een fantastisch bedrijfspand bouwen. Daarvoor moet hij eerst toestemming krijgen van de gemeente. Als Omgevingsplanjurist analyseer jij het omgevingsplan van de gemeente en kijk je of het project hierin past en zo niet, of een afwijking mogelijk is en welke procedure daarvoor gevold moet worden. Je bent daarvoor een sparringpartner voor Vergunningverleners. De ambities van de gemeente op het vlak van gebiedsontwikkeling spelen een belangrijke rol. Je leert adviezen uit te brengen en stemt deze af met collega’s van verschillende disciplines; je denkt niet alleen vanuit je eigen vakgebied maar werkt aan een integrale oplossing.
Een goede Omgevingsplanjurist is niet alleen deskundig op het gebied van ruimtelijke ordening, maar ook communicatief sterk, pro-actief en creatief in het vinden van oplossingen. Je helpt onder andere met het vinden van alternatieve locaties voor een project en vertegenwoordigt de gemeente soms bij bezwaarprocedures.
Kortom, als Omgevingsplanjurist word je een specialistische adviseur die denkt in mogelijkheden.
Soft skills
· Analytisch vermogen: Een Omgevingsplanjurist is in staat om complexe juridische vraagstukken te analyseren en op te lossen.
· Creativiteit: Soms zijn er creatieve oplossingen nodig om ervoor te zorgen dat een project toch binnen het omgevingsplan past. Om dit te kunnen heb je ook de gemeentelijke ambities goed in beeld. Een Omgevingsplanjurist moet in staat zijn om oplossingen te bedenken en implementeren.
· Overtuigingskracht: Je moet in staat zijn om anderen te overtuigen van de juridische haalbaarheid en noodzaak van een bepaald project of plan.
Uiteraard begeleiden wij jou in het ontwikkelen van jouw soft skills en kennis! Wij verwachten nog niet dat je dit allemaal meteen volledig zelfstandig kan als Junior, maar hier groei je met onze opleiding en coaching naartoe.
Hard skills
● Je hebt (bijna) een afgeronde hbo- of wo-opleiding Rechten
● Je wil graag 32 uur tot 36 uur werken
Wat kan je van ons verwachten
Bij Senze TalentLab krijgen ambitieuze nieuwkomers zonder of met weinig ervaring de kans om bij de overheid te werken. We bieden je een maatwerkpakket aan van cursussen, ‘on the job’ training en coaching, waarmee jij binnen een jaar tijd klaargestoomd wordt als de ambtenaar van de toekomst.
Hoe ziet jouw traject eruit?
Als TalentLab-trainee maak je vanaf dag één deel uit van het team in de gemeente waar je komt te werken. Je krijgt maandelijks vakinhoudelijke trainingen van ervaren adviseurs en coaching op het gebied van je competenties. Tijdens je traineeship ontvang je een marktconform junior salaris op hbo- of wo-niveau. En kun je rekenen op begeleiding bij elke stap.
Het mooie van TalentLab is dat we jou 100% baangarantie bieden! Na afloop van het begeleidingstraject van ongeveer een jaar, treed je bij goed functioneren in dienst bij de gemeente.
Wist je al dat je ons kunt volgen op Instagram en TikTok? Hier delen we alle nieuwtje en tips over jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
Senze TalentLab (@senzetalentlab) • Instagram-foto’s en -video’s
Vragen?
- Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Amalia Melcherts.
- 06 – 29 491 136
- amelcherts@senze.nl