Junior Jurist Handhaving Omgevingsrecht

Werken bij Senze

Samenwerken, samen leren, samen verder komen…

senze-greatplacetowork

Jij zorgt ervoor dat de regels omtrent bouwen, ruimtelijke ordening en milieu worden nageleefd. Hoe je moet handhaven? Dat ga je leren.

Meer dan alleen een salaris…
Hybride en flexibel werken
Continu leren en ontwikkelen
Persoonlijke ontwikkelplannen
Kennisuitwisseling
Een Insights Discovery-profiel
Tailor-made mobility
Gezamenlijke bedrijfsuitstapjes en activiteiten

Junior omgevingsplanjurist


De uitdaging

Als Handhavingsjurist Omgevingsrecht ben jij een beschermer van onze leefomgeving. Jij zorgt ervoor dat de regels omtrent bouwen, ruimtelijke ordening en milieu worden nageleefd en treedt handhavend op waar nodig. Jij wordt een junior Handhavingsjurist op het gebied van het Omgevingsrecht en weet je na een jaar goed te bewegen binnen de gemeente. Je leert bestuursrechtelijke middelen in te zetten om de vormgeving en kwaliteit van onze omgeving zoals bepaald bij wet- en regelgeving te waarborgen.

Wat ga je dan precies doen?

Stel je voor: er worden tegen de regels van de gemeente in zonnepanelen aangebracht op een pand dat onderdeel uitmaakt van een beschermd dorps- of stadgezicht. Of er is iets gebouwd waarvoor een vergunningplicht geldt, terwijl de vergunning nooit is aangevraagd. Jij als Handhavingsjurist Omgevingsrecht komt in actie en treedt op tegen de overtreder(s). Je onderzoekt wie verantwoordelijk is, welke wet- en regelgeving van toepassing is, of er mogelijkheden zijn voor legalisatie en zo niet welke sancties er mogelijk zijn. Ook werk je nauw samen met inspecteurs en toezichthouders. Je schrijft jouw eigen besluiten en zoekt betrokken collega’s op voor inhoudelijke adviezen. Door jouw kennis en kunde ben jij in staat om de overtreder op een effectieve en rechtmatige manier aan te pakken en de schade aan de leefomgeving te herstellen.

Soft skills die je o.a. gaat trainen:

● Communicatieve vaardigheden: Je bent in staat om op een heldere en overtuigende manier te communiceren, zowel schriftelijk als mondeling. Je moet in staat zijn om ingewikkelde juridische materie begrijpelijk te maken voor anderen.

● Integriteit: Je handelt in jouw rol integer en onafhankelijk. Je houdt altijd het algemeen belang voor ogen houden en laat je niet beïnvloeden door belangen van individuen of organisaties.

● Samenwerking: Je kunt samenwerken met andere instanties, zoals: de politie, gemeenten, omgevingsdiensten en provincies en bent pro-actief in het opbouwen van een netwerk. Je zorgt dat je besluiten intern en extern zijn afgestemd.

Uiteraard begeleiden wij jou in het ontwikkelen van je soft skills! Wij verwachten nog niet dat je dit allemaal meteen volledig zelfstandig kan als Junior, maar hier groei je met onze opleiding en coaching naartoe.

Hard skills

● Je hebt (bijna) een hbo- en wo-diploma rechten op zak.

● Je wil 32 uur tot 36 uur werken

Wat kan je van ons verwachten

Bij Senze TalentLab krijgen ambitieuze nieuwkomers zonder of met weinig ervaring de kans om bij de overheid te werken. We bieden je een maatwerkpakket aan van cursussen, ‘on the job’ training en coaching, waarmee jij binnen een jaar tijd klaargestoomd wordt als de ambtenaar van de toekomst.

Hoe ziet jouw traject eruit?

Als TalentLab-trainee maak je vanaf dag één deel uit van het team in de gemeente waar je komt te werken. Je krijgt maandelijks vakinhoudelijke trainingen van ervaren adviseurs en coaching op het gebied van je competenties. Tijdens je traineeship ontvang je een marktconform junior salaris op hbo- of wo-niveau. En kun je rekenen op begeleiding bij elke stap.

Het mooie van TalentLab is dat we jou 100% baangarantie bieden! Na afloop van het begeleidingstraject van ongeveer een jaar, treed je bij goed functioneren in dienst bij de gemeente.

Wist je al dat je ons kunt volgen op Instagram en TikTok? Hier delen we alle nieuwtje en tips over jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Senze TalentLab (@senzetalentlab) • Instagram-foto’s en -video’s

Senze Talentlab (@senzetalentlab) | TikTok


Vragen?
Meer over Senze…

People make Senze, dát is onze missie

De mens maakt het verschil