Junior Beleidsmedewerker Vergunnigverlening Toezicht en Handhaving

Werken bij Senze

senze-greatplacetowork

Vind jij het leuk om de wet toe te passen en statistieken te gebruiken om prioriteiten voor meerdere teams te stellen? Lijkt het je leuk om na te denken over opgaven die spelen binnen de gemeente en met cijfers onderbouwd beleid te schrijven? Als Beleidsmedewerker VTH krijg jij de kans om echt impact te maken!

Meer dan alleen een salaris…
Hybride en flexibel werken
Continu leren en ontwikkelen
Persoonlijke ontwikkelplannen
Kennisuitwisseling
Een Insights Discovery-profiel
Tailor-made mobility
Gezamenlijke bedrijfsuitstapjes en activiteiten

Junior Beleidsmedewerker VTH


Wat ga je dan precies doen?

Het vakgebied Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) is volop in ontwikkeling. Niet alleen zijn gemeenten zich aan het voorbereiden op de Omgevingswet en de Wkb; ook zijn ze elk jaar bezig met meer grip krijgen op kosten, kwaliteit en kwetsbaarheid. Om hier grip op te krijgen wordt er een plan gemaakt dat de samenwerking, doelstelling en prioritering bepaalt. Je brengt rust en overzicht in het team door de doorontwikkeling van de beleidsdocumenten en sturingsmogelijkheden. Je maakt cijfers inzichtelijk van bijvoorbeeld de werkdruk, doorlooptijden, soorten dossiers en hoe vaak deze voorkomen. Je denkt na over risicogestuurd werken. Ook heb je de bestuurlijke ambities en organisatiedoelstellingen goed in beeld. Dit verwerk je in adviezen en beleid. Je werkt hierbij nauw samen met medewerkers en leidinggevenden van vergunningen, toezicht en handhaving. Je leert hoe een beleidscyclus binnen VTH werkt en wat jouw rol hierin is.

Wil jij een gedreven en betrokken professional worden en kennis van VTH beleidsontwikkeling opdoen? En heb je oog voor de belangen van alle betrokken partijen? Dan is de rol van beleidsmedewerker VTH wellicht iets voor jou!

Soft Skills

● Communicatieve vaardigheden: Je moet in staat zijn om helder en duidelijk te communiceren, zowel schriftelijk als mondeling.

● Samenwerken: Als beleidsmedewerker VTH werk je samen met collega’s, maar ook met externe partijen zoals aannemers, omwonenden en andere belanghebbenden.

● Resultaatgericht: Je moet in staat zijn om te werken onder tijdsdruk. Je werkt namelijk met verschillende belangen te maken om tot het gewenste resultaat te komen binnen een bepaalde termijn.

● Innovatief: Je moet in staat zijn om nieuwe ideeën en benaderingen te bedenken om de organisatiedoelstellingen te behalen.

Uiteraard begeleiden wij jou in het ontwikkelen van je soft skills en kennis! Wij verwachten nog niet dat je dit allemaal meteen volledig zelfstandig kan als Junior, maar hier groei je met onze opleiding en coaching naartoe.

Hard Skills

● Je hebt (bijna) een afgeronde hbo- of wo-opleiding.

● Je hebt affiniteit met Bouw, Toezicht en Handhaving

● Je wil graag 32 uur tot 36 uur werken

Wat kan je van ons verwachten

Bij Senze TalentLab krijgen ambitieuze nieuwkomers zonder of met weinig ervaring de kans om bij de overheid te werken. We bieden je een maatwerkpakket aan van cursussen, ‘on the job’ training en coaching, waarmee jij binnen een jaar tijd klaargestoomd wordt als de ambtenaar van de toekomst.

Hoe ziet jouw traject eruit?

Als TalentLab-trainee maak je vanaf dag één deel uit van het team in de gemeente waar je komt te werken. Je krijgt maandelijks vakinhoudelijke trainingen van ervaren adviseurs en coaching op het gebied van je competenties. Tijdens je traineeship ontvang je een marktconform junior salaris op hbo- of wo-niveau. En kun je rekenen op begeleiding bij elke stap.

Het mooie van TalentLab is dat we jou 100% baangarantie bieden! Na afloop van het begeleidingstraject van ongeveer een jaar, treed je bij goed functioneren in dienst bij de gemeente.

Wist je al dat je ons kunt volgen op Instagram en TikTok? Hier delen we alle nieuwtje en tips over jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Senze TalentLab (@senzetalentlab) • Instagram-foto’s en -video’s

Senze Talentlab (@senzetalentlab) | TikTok


Vragen?
Meer over Senze…

People make Senze, dát is onze missie

De mens maakt het verschil